Energiecoach

Word jij energiecoach in Weststellingwerf?

Stichting “De Duurzame Toekomst zoekt energiecoaches.

Een energiecoach helpt inwoners bij het besparen van energie en het energiezuinig maken van hun woning. Hierdoor wordt de energierekening lager en verbetert het wooncomfort. Ook verminder je hiermee de uitstoot van CO2. Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Meld je dan aan en volg een gratis training tot energiecoach. Zo kun jij andere inwoners helpen bij het besparen van energie!

Wij zoeken energiecoaches

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach ben je een vrijwillige ‘gids’ van De Duurzame Toekomst. Op aanvraag bezoek je woningen en bekijk je samen met de bewoners waar mogelijkheden liggen voor energiebesparing. Je krijgt tijdens je bezoeken als energiecoach energiebesparend materiaal mee. Daarmee kun je mensen helpen direct aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van tochtstrippen en/of radiatorfolie.

Hoe word je energiecoach?

Iedereen die enthousiast is over energiebesparing en anderen hiermee wil helpen, kan zich opgeven om energiecoach te worden. Om energiecoach te kunnen worden, krijg je een leerzame training aangeboden. Je hoeft hiervoor geen technische kennis over energie te hebben. De training is ook interessant voor mensen die wel een technische achtergrond hebben.

Hoe ziet de training eruit?

Tijdens de training krijg je technische informatie over energiebesparing. Daarnaast leer je om te gaan met een warmtecamera. Hoe zit het met tocht en isolatie? Hoe staat de CV ingesteld? Wat zijn de mogelijkheden voor het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrippen? Als energiecoach kun je straks antwoord geven op deze vragen en professioneel advies geven. Ook leer je het effect van kleine veranderingen in gedrag, zoals bijvoorbeeld korter douchen. Na de training weet je dus hoe je met andere inwoners ‘aan de keukentafel’ praat over energiebesparing. Je weet welke mogelijkheden er zijn en wat mensen direct kunnen doen. Meer informatie over wat we vragen van en bieden aan energiecoaches kun je vinden op de ‘wat verwachten we van een energiecoach?’ pagina.

Praktische informatie training

De training start begin oktober. De training wordt in vier avonden gegeven. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. De stichting start met energiecoaches in de dorpen Boijl, Oldeholtpade en Steggerda. Inwoners uit andere dorpen zijn natuurlijk ook welkom. De trainingsavonden zijn intussen bekend. Maandag 5 oktober en dinsdagen 13, 20 en 27 oktober. In verband met de corona maatregelen houden we de training online.

De Duurzame Toekomst

Stichting De Duurzame Toekomst is een lokaal initiatief vanuit Weststellingwerf en is voortgekomen uit Energiecoöperatie De Toekomst. De stichting heeft met de gemeente Weststellingwerf afgesproken dat zij energiecoaches gaan opleiden. De gemeente heeft geld beschikbaar voor een goede training. Er worden hiervoor professionals ingeschakeld. De stichting gaat de coaches begeleiden. Wethouder Hanneke Zonderland vindt het geweldig dat inwoners dit plan bedacht hebben en nu gaan uitvoeren:

“Samen gaan we aan de slag met energiebesparing. Eenvoudige aanpassingen geven al snel een lagere energierekening. Wij ondersteunen dit initiatief van harte.”

Wil je al een afspraak maken met een energiecoach?

Nog even geduld! Wij zijn nu op zoek naar inwoners die energiecoach willen worden. Wij laten je snel weten hoe je een afspraak kunt maken met een energiecoach in Weststellingwerf.

Aanmelden of vragen?

Als je je wilt aanmelden of nog vragen hebt, neem contact op met: energiecoach@deduurzametoekomst.nl